juni 3

0  opmerkingen

Zonne-Energie

Door  Robert van de Pas

juni 3, 2016

zonne energie, zonnepanelen

Wat U Dient Te Weten Over Zonnepanelen Deel I

Correcte uitvoering
Correcte uitvoering

Meer en meer mensen verdiepen zich in de voordelen van zonne-energie. Niet alleen vanwege de positieve invloed op het milieu maar vooral ook vanwege de positieve invloed die het op uw portemonnee kan hebben.

De initiële investering voor zonnepanelen kan aanzienlijk zijn. Wanneer u onderstaande in acht neemt bij het zoeken naar de juiste zonnepanelen gericht op uw persoonlijke situatie, dan zult u het meeste rendement op uw investering kunnen realiseren.

Welke zonnepanelen zijn geschikt in uw situatie..

Het internet staat vol met verschillende typen zonnepanelen, en de neiging ontstaat dan al snel om 5 of 6 verschillende offertes aan te vragen om een vergelijking te kunnen maken en van daar dan de goedkoopste te kiezen.

Belangrijker is echter om vooral  goed te kijken naar de functionaliteit, het materiaal waarvan  de zonnepaneel is gemaakt,, de garantie de te verwachte levensduur en vooral de opbrengst per m2. Wanneer u niet exact weet wat u nodig hebt dan zou goedkoop nogal eens snel duurkoop kunnen zijn. Grotere zonnepanelen wil niet per definitie zeggen dat ze ook meer energie zullen opleveren.

Onderhoud van uw zonnepanelen

Om uw zonnepanelen optimaal te kunnen benutten en er zo lang mogelijk plezier van te hebben zult u uw zonnepanelen goed moeten onderhouden.

Dat wil zeggen dat u ze regelmatig dient te controleren en dient schoon te maken.

Vergeet daarbij vooral niet om uw omvormer goed te controleren.
Kies daarbij ALTIJD voor een omvormer van de betere kwaliteit. Wanneer u dat doet kan de installateur op afstand met u meekijken of het allemaal nog naar behoren werkt. En wanneer u nog binnen de garantie termijn zit komt de installateur bij u langs mocht er iets niet helemaal in orde zijn. En meestal is dat dan gratis.

Wanneer over te gaan tot aanschafID-10040039

De ontwikkelingen hebben zich de laatste jaren in een razend tempo opgevolgd. De levensduur en het rendement van de hedendaagse zonnepanelen zijn dan ook uitstekend.

Laat u echter zeer goed adviseren voor u tot aanschaf overgaat en laat u niet alleen verleiden door het feit dat u binnen 5 jaar uw investering terug zou kunnen verdienen. Kijk ook naar het rendement in 15 jaar en 20 jaar.  Dat geld niet alleen voor de zonnepanelen op zich maar vooral ook voor de omvormer. Een goede omvormer is in aanschaf misschien iets duurder maar gaat vaak tot wel 20 jaar mee, terwijl een goedkopere omvormer misschien maar 10 jaar meegaat.
U zit er natuurlijk niet op te wachten dat u het opgebrachte rendement weer in een nieuwe omvormer moet investeren.

 [Contact_Form_Builder id=”2″]

In deel 2 gaan we dieper in op de werking van omvormers en waarop u dient te letten.

 

Robert van de Pas

Over de auteur

Met meer dan 20 jaar kennis ervaring in diverse richtingen van de installatietechniek gaan wij dan ook zelden een klus uit de weg, of verkopen we nee tegen de klant. Door onze Analytische benadering en heldere kijk op een project of voorkomende problemen hebben wij dan ook voor u de meest passende, efficiënte en simpele oplossing.....

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Leid uw bezoekers naar een duidelijke actie onderaan de pagina

>