De Juiste Omvormer Kiezen Is De Kunst!!

Het kiezen van de Juiste omvormer brengt nogal wat ervaring en kundigheid met zich mee. We zien op veel plekken dat er gewoon omvormers aan installaties worden gekoppeld die helemaal niet geschikt zijn voor het gehele systeem.

Wij werken dan ook hoofdzakelijk met omvormer leveranciers welke kwaliteit en betrouwbaarheid leveren. SMA uit Duitsland is met meer dan 30 jaar ervaring de Omvormer Specialist van Europa / Wereld. We werken dan ook graag met deze partij samen om u zo van een kwalitatief perfecte omvormer te voorzien, evenals de omvormers van Fronius welke afkomstig zijn uit Zwitserland. Wanneer er veel verschillende dakvlakken en of constante schaduw is werken we meestal met SolarEdge.

Een omvormer zet de door de panelen opgewekte DC-stroom om naar net-conforme AC-stroom. AC-stroom is de stroom die uit uw stopcontact komt.

Panelen worden bij een String Omvormer op het dak met elkaar verbonden in een string, dit word meestal in serie gedaan.
Fronius omvormerSunnyboy

Benutting van het hele dak

Door een combinatie van verschillende daktypes of een oost-west opstelling kunnen we de opbrengst van uw dak maximaliseren.

Meer Energie

Door de nieuwe technologieën telkens te blijven toepassen is SMA er in geslaagd om het maximale uit het gehele systeem te blijven verhogen. Door de geïntegreerde MPP – trackers (Maximal Power Point) en slimme software als Schaduw Management, wordt er telkens gezocht naar het maximaal mogelijk haalbare bij eventueel schaduw of bevuiling, door eventueel uitschakeling van een gedeelte van een paneel.

Veiligheid

Elk systeem is veilig en voldoet aan de veiligheidseisen, mits er wordt gehandeld zoals het hoort. Indien installaties worden aangelegd volgens de geldende normen is de kans zeer klein dat er brand uitbreekt. De omvormers zijn overigens ook voorzien op vlamboog inductie, wat een systeem meteen uitschakelt. De meeste voorvallen van brand komen immers voort uit onkunde en slechte verbindingen en gebruik van verkeerde stekkers op het dak.

Monitoring

De omvormer fabrikanten waar wij onze omvormers van betrekken supporten levenslang de backoffice zodat u de app ook nog na 10 jaar kunt gebruiken. Het vervelende is dat dit bij veel goedkope leveranciers niet het geval is en er na 5 jaar geen data meer beschikbaar is, waardoor de klant veel geld moet uitgeven om via andere wegen weer info binnen te krijgen.

Hybride Omvormers En Smart Home

  • De Hybride omvormers zijn klaar om rechtstreeks accu’s op aan te sluiten
  • Met dit systeem kan het overschot aan zonnestroom worden opgeslagen in de geïntegreerde batterij
  • Mogelijk om heel de dag door zonnestroom te gebruiken
  • Lagere installatiekosten dankzij een snelle en eenvoudige wandmontage – vergelijkbaar met een standaard zonne-energie omvormer
  • Uitstekend rendement voor energie-omzetting en tijdelijk opslag van energie
  • Maximale betrouwbaarheid met speciaal ontwikkelde lithium-ion cellen van LG Chem of BYD met geïntegreerd batterijbeheer
  • Klaar voor de toekomst met Smart Grid compatibiliteit
  • SMA Hybride omvormerFronius Hybride omvormerHuawei Hybride omvormer

>