februari 2

0  opmerkingen

Aardpen

Door  Robert van de Pas

februari 2, 2014

aardlekschakelaar, aardpen

Aardpen Laten Slaan?

Een aardpen wordt tegenwoordig standaard bij een nieuwbouw huis in de grond geslagen om uw huis zeker te stellen voor een veilig elektriciteitscircuit. De aardpen zorgt ervoor dat uw elektriciteitsnet wordt beveiligd tegen bliksem inslagen en kortsluiting, waardoor brand kan ontstaan en uw huis volledig in as kan worden gelegd. U dient natuurlijk wel enkele aardlekschakelaars in uw meterkast te laten plaatsen, waarbij u het beste alle groepen achter de aardlekschakelaars laat plaatsen. Denk er hierbij wel aan dat er maximaal 4 groepen achter een aardlekschakelaar mogen worden aangesloten. Controleer regelmatig of uw aardlekschakelaar nog steeds goed werkt door regelmatig op de testknop te drukken. Zorg wel dat u bij een test gevoelige elektronica uitgeschakeld hebt voordat u de test doet.

Aardpen En Aardlekschakelaar Waarom?

Een goed functionerende aardpen is natuurlijk niet genoeg, indien uw aardlekschakelaar niet optimaal of goed werkt, kan er nog steeds een groot probleem optreden. Indien bijvoorbeeld uw aardlekschakelaar niet optimaal werkt of dat uw wel een aardpen heeft en de badkamer op de juiste plekken heeft geaard, maar de zekering van de badkamer zit niet achter een aardlekschakelaar is gemonteerd, dan heeft u dus nog steeds een groot risico. Het is dus altijd belangrijk om niet enkel even een aardpen te laten slaan, maar het hele circuit even te laten nalopen door een elektricien.

aardpen
aardpen

Veel oude woningen zijn nog geaard op het net van de waterleidingmaatschappij, maar gezien deze de leidingen vervangen door Kunststof leidingen, worden de huisbezitters gevraagd om ervoor te zorgen dat u een nieuwe aard voorziening laat verzorgen door een elektricien. Wij kunnen dan ook voor u een nieuwe Aardpen in de grond slaan zodat uw elektriciteitsnet weer volledig aan de nieuwe eisen voldoet. Een Aardpen mag een maximale weerstand hebben van 160 ohm, maar wij streven ernaar om toch altijd beneden de 50 ohm te zitten zodat de reactie tijd optimaal blijft.

Kosten Aardpen Laten Slaan?

De kosten voor het laten slaan van een aardpen, zijn natuurlijk afhankelijk van het type grond waarop u woont en de droogte van uw grond. Bij het slaan van de aardpen zal dus na iedere elektrode de weerstand gemeten worden zodat de aardpen de optimale lengte heeft voor het goed functioneren hiervan. Gemiddeld genomen vallen de kosten van het laten slaan van een aardpen wel mee. Als we gaan berekenen wat er zou kunnen gebeuren ……….

Mocht u zelf een aardpen willen slaan, dan kan dit natuurlijk ook zonder enig probleem als u inderdaad erg handig bent. Enkel zult u dan wel de juiste meet instrumenten nodig hebben voor de juiste meting uit te voeren, zodat u zeker weet dat de aardpen op de juiste diepte zit en de aansluiting op uw meterkast volledig en goed is gebeurd.

Heeft u liever dat een professional dat voor u doet, dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u maken. Wilt u dit in combinatie doen met het vervangen van de meterkast en eventueel het herindelen van uw elektriciteitscircuit omdat het nog steeds als vanouds is ingedeeld, neem dan snel contact met ons op. Stuur eventueel ook een foto van de meterkast op, zodat we meteen een beter beeld kunnen vormen van het geheel.

[contactform email=”info@penpmontagetechniek.nl” subject=”Aanvraag PasElektro” success=”Bedankt voor uw aanvraag; Wij zullen uw bericht zo snel als mogelijk in behandeling nemen.” akismet=”true”]
[name label=”Naam” required=”true”]
[email label=”Email” required=”true”]
[textfield label=”Telefoonnummer” required=”true”]
[textfield label=”Woonplaats” required=”true”]
[textarea label=”Uw Bericht” required=”true”]
[submit value=”Verzenden”]
[/contactform]

 

Aardpen laten slaanAardpen of Aardlekschakelaar

 

 

Robert van de Pas

Over de auteur

Met meer dan 20 jaar kennis ervaring in diverse richtingen van de installatietechniek gaan wij dan ook zelden een klus uit de weg, of verkopen we nee tegen de klant. Door onze Analytische benadering en heldere kijk op een project of voorkomende problemen hebben wij dan ook voor u de meest passende, efficiënte en simpele oplossing.....

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Leid uw bezoekers naar een duidelijke actie onderaan de pagina

>