zonnepanelen

Waarom Zonnepanelen Op Uw Dak Plaatsen?

Welkom, U bent op deze pagina gekomen omdat u voornemens heeft om Zonnepanelen te laten plaatsen. Lees de onderstaande informatie goed en aandachtig door;  Ziet u door de bomen het bos niet meer vraag dan gewoon een vrijblijvende gesprek aan.

Zonnepanelen zetten de Zonne Energie om in Elektriciteit; Stroom zoals we het in de volksmond noemen. Het is ondertussen een Zeer interessant geworden om zelf je energie op te wekken met behulp van de zon(welke overigens gratis iedere dag steeds weer haar energie op de aardbol uitstraalt) op een zonnepaneel of meerdere zonnepanelen. Helaas maken we van deze Zonne-energie nog veel te weinig gebruik, en moeten we nog steeds zo nodig steenkool, olie en aardgas uit de grond halen om ons te voorzien van de benodigde Energie. De EU streeft naar 20% energie voor het jaar 2020, welke opgewekt door alternatieve bronnen, terwijl Nederland naar 14% streeft. Gezien we in Nederland momenteel nog maar tussen de 4,3 en 4,4% zitten is hier nog veel te bewerkstelligen; van deze 4,4 % is namelijk nog maar 0.8% Zonne energie.

zonnepaneel | zonnepanelen

zonnepanelen

Ondertussen is er al veel ervaring opgedaan met zonnepanelen en staan de ontwikkelingen hiertoe niet stil. Enkele jaren geleden waren Zonnepanelen nog niet weggelegd voor een standaard woonhuis maar was het meer een exclusief luxe artikel. Momenteel zijn de huidige prijzen voor een zonnepaneel wel 70% goedkoper geworden dan enkele jaren geleden. De kwaliteit van de huidige zonnepanelen zijn zijn dan ook vele malen beter geworden door de vooruitgang in de ontwikkelingen. Echter is snelheid en vooruitgang van ontwikkeling momenteel over de top heen en zal er nog maar met kleine percentages vooruitgang geboekt worden.

Welk Zonnepaneel Past Bij U En Hoeveel Zonnepanelen Heeft U Nodig?

De keuze van het type zonnepaneel dat u wenst is volledig afhankelijk van de mogelijkheden en omstandigheden waaronder u de zonnepanelen wilt plaatsen op uw dak of andere bestemde locatie. De Keuze van een zonnepaneel heeft te maken met de gewenste: kleur, kwaliteit, opbrengst, positie, mogelijk oppervlak, hellingshoek etc…
Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, is buiten de keuze van het maximale Watt-Piek-Vermogen/ Paneel weer afhankelijk van uw jaarlijks elektriciteitsverbruik. U kunt kiezen voor een Zonnepaneel met esthetisch uiterlijk, waarbij we alweer een onderscheid kunnen maken in Mono-kristallijne module of een dunnefilm module. Is het uiterlijk voor u niet zo belangrijk dan is de keuze makkelijker te maken uit een standaard Poly-kristallijn Paneel.

Is Een Zonnepaneel Rendabel ? JA!!

De eerste vraag die we als nuchtere Nederlanders stellen is meestal wat brengen mijn zonnepanelen op en is het wel rendabel? De huidige installaties van Zonnepanelen geven al een rendement van meer dan 100% over de jaren uitgestreken, gezien de huidige rente tarieven op de bank veel lager zijn. Daarom kan het dus een aangename investering zijn en is het maken van een beslissing dan ook vele malen makkelijker. Het is dan ook mogelijk om een installatie binnen een termijn van 5-8 jaar geheel terug te verdienen, wat u een leuk bedrag kan opleveren als we ervan uitgaan dat een installatie 25 jaar meegaat.
De verrekening van de opgeleverde energie van uw zonnepanelen kan als volgt worden berekend:

Opbrengst Zonnepanelen | Zonnepaneel

Opbrengst Zonnepanelen

“Rekenvoorbeeld voor 10 zonnepanelen van 325 WattPiek onder gunstige omstandigheden; Wie 3600 kWh stroom afneemt van het energiebedrijf en zelf 2900 kWh terug levert aan het lichtnet, hoeft slechts 700 kWh afgenomen stroom te betalen.
U bespaart hierbij dus 3600*0,20 – 700*0,20 = € 580,00 op uw vaste lasten”; Kosten gemiddelde installatie € 4.200,= inclusief BTW welke terug te ontvangen is dus netto € 3.471,=
Dit is simpelweg door geteld met de huidige energie prijzen dus zonder jaarlijkse opslag van de Energie belasting;

 1. in 10 jaar € 5800,= – € 3.471,= = resultaat van + € 2.329,=
 2. in 20 jaar €12.064,= – € 3.471,= = resultaat van + € 8.593,=
 3. in 25 jaar € 15.200,= – € 3.471,= = resultaat van + € 11.729,=  ( Dit rendement haalt u momenteel nergens op een deposito)

Voor bedrijven geld natuurlijk een geheel ander tarief, maar blijft het desondanks nog steeds een interessante investering gezien de mogelijke subsidies en investeringsvoordelen.

Doe Het Zelf Zonnepaneel Plaatsen Of Een Professional de Zonnepanelen Installatie Laten Plaatsen?zonnepanelen leggen

Een zonnepanelen installatie kunt u natuurlijk ook zelf op uw dak plaatsen door middel van een zonnepaneel doe het zelf pakket, wat echter niet aan te raden is, gezien deze pakketten nooit de opbrengst zullen evenaren van een op uw situatie gebaseerd (zoals u ondertussen al heeft begrepen) afgestemd pakket. Mocht uw zelf zeer handig zijn en regelmatig op een dak werken zoals een dakdekker bijvoorbeeld, dan kunt u natuurlijk de installatie gedeeltelijk zelf op uw dak plaatsen waardoor u extra kosten bespaart. Het elektrische aansluit gedeelte kunt u dan bijvoorbeeld door ons verder laten doen, dit is natuurlijk in overleg altijd te bespreken.

Bedenk wel dat U geen enkel recht op Garantie heeft, indien u zelf een installatie installeert. De fabrikanten dekken zich hier volkomen voor in.

Wij nemen uw zorgen uit handen door:

 • U volledig te adviseren over 'waarom wel' of misschien wel 'waarom niet' te kiezen voor zonnepanelen
 • De voor U interessantste panelen te kiezen
 • Het maximale rendement uit het systeem te halen
 • Uw kritische vragen te beantwoorden
 • Professionele Montage en Installatie aan te bieden
 • Uw meter te controleren op terug leveren en aanmelden aan het net
 • Uw opbrengst te berekenen
 • Uw terugverdientijd te berekenen
 • U volledig ontzorgen tot en met in bedrijf stelling

Wij nemen uiteraard graag deze zorgen bij u uit handen en verzorgen de gehele zonnepanelen systeem met installatie voor u.

Laat vandaag nog een berekening los op uw situatie; stuur uw gegevens door; (wij sturen uw gegevens niet door naar derden)

Heeft U nog vragen neem dan nu contact met ons op en wij zullen zo spoedig als mogelijk contact met u opnemen.

Contact

Neem nu direct contact met ons op en geef zo veel mogelijk informatie als mogelijk.
Naam:*
E-mail:*
Telefoonnr.:*
Woonplaats:*
Uw vraag betreft:*
Uw Bericht:
Wanneer kunnen wij U het beste bereiken:
Vul Captcha in:

* Verplichte Velden

 Zonnepaneel | Zonnepanelen Adviseur